fbpx
For saleCommercial

Afacere la Cheie – Pensiune 12 camere în Păltiniș

paltinis624sqm utils12 rooms
980.000 EUR
ID: 2082567
Floors: Parter+1+2+Mansarda / P+3E

Details

Vă prezentăm o afacere la cheie, o investiție excelentă în industria ospitalității și turismului. Pensiunea Rara este situată în frumoasa stațiune montană Păltiniș, la poalele munților Cindrel, cunoscută pentru cea mai ridicată altitudine din țară (1442 m) și peisaje spectaculoase. Stațiunea Păltiniș este o destinație populară pentru iubitorii de natură și sporturi de iarnă, beneficiind de aer curat și liniște.

Pensiunea este concepută la standarde europene de 4 margarete (clasificate) si se află vis-a-vis de Arena Platoș, un complex renumit ce include șase pârtii de schi, o pârtie de sanie, o pârtie Baby schi și o școală de schi. De asemenea, la doar 2 km se află Pârtia Oncești, cu o lungime de 1200 m și telescaun, și Pârtia Dăneasa, de 409 m cu teleschi. Păltinișul este situat la doar 36 km de Sibiu, oferind astfel acces rapid și facil către unul dintre cele mai importante orașe turistice din România.

Descriere pensiunii:
Pensiunea Rara dispune de o suprafață utilă de 872,79 mp, desfășurată pe patru nivele:
● Parter: 313,95 mp;
● Etajul 1: 217,35 mp;
● Etajul 2: 186,8 mp;
● Mansarda: 154,69mp.

Capacitatea pensiunii: 31 locuri de cazare în 12 camere moderne (3 camere triple, 9 camere duble). Fiecare cameră este dotată cu baie proprie, asigurând un confort deosebit pentru oaspeți, astfel : Etajul 1 – 4 camere (2 duble si 2 triple) ; Etajul 2 – 3 camere duble standard si 1 camera tripla ; Mansarda – 4 camere duble economy.

Alte facilități ale pensiunii:
● Restaurant cu capacitate de 46 locuri;
● Terasă de 95 mp cu vedere spre munți și trei balcoane orientate către munți și pădure, cu o suprafață totală de 30 mp. Terasa exterioară este dotată cu mese, barbeque, chiuvetă, frigider și oferă un loc ideal pentru evenimente și relaxare;
● Bucătărie proprie și o echipă cu experiență în bucătăria tradițional românească, dar și în cea internațională:
● Loc de joacă pentru cei mici;
● Ciubărul, conectat la centrală, perfect pentru activitățile de grup sau familii.
● Parcare proprie pentru oaspeți;
● Garaj acționat prin telecomandă;

Terenul aferent este concesionat pe 50 de ani și permite o posibilă extindere de până la 1.079 mp.

Pe durata sezonului de iarnă, pensiunea este neîncăpătoare datorită volumului ridicat de rezervări și funcționează cu un grad de ocupare de 100% pentru cel puțin 4 luni în sezonul rece.
Pe timpul verii, terasa cu vedere devine principala atracție a pensiunii datorită vederii panoramice a întregii stațiuni. Restaurantul găzduiește permanent conferințe, seminarii, teambuilding-uri, mese festive și petreceri private, toate într-un mediu plăcut și liniștit.

Detalii Tehnice și Amenajări
Construcția solidă a pensiunii este realizată din cărămidă Porotherm de 30 cm și izolație de 10 cm, oferind durabilitate și eficiență energetică. Alimentarea cu apă este asigurată din rețea prin branșament, având și o soluție de rezervă constând într-un bazin de apă de 5 mc cu hidrofor trifazic, și o microstație de epurare cu refularea apei uzate în emisar natural.

Pensiunea este echipată cu panouri fotovoltaice de 22 kWh, constând din 48 de panouri AEG x 460W, invertor on-grid trifazic AEG de 15 kW și un altul de 10 kW, achiziționate și montate în toamna anului 2023. Sistemul de încălzire este eficient și ecologic, constând în pompe de căldură Daikin (3 bucăți) și o centrală pe lemne, ambele instalate la finalul anului 2023, iar încălzitoarele de terasă adaugă un plus de confort pentru oaspeți.

Avantaje și Beneficii pentru Investiție
Construită în 2015, finalizată și prezentă în circuitul turistic național și internațional din 2016, pensiunea este un nume cu notorietate printre iubitorii de turism montan și pasionații sporturilor de iarnă, fiind o locație uzuală în rețeaua de booking (nota 9,2).

Pensiunea Rara se vinde la cheie, incluzând site-ul web, canalele de promovare, baza de clienți, personalul calificat, mobilierul și vesela necesară. Securitatea este asigurată printr-un sistem de supraveghere video 24/24.

Investitorii au oportunitatea considerabilă de a extinde serviciile existente, fiind ideală pentru organizarea de evenimente, business meetings și activități outdoor. Posibilitatea de a adăuga noi facilități sau de a diversifica serviciile oferite poate atrage un segment mai larg de clienți, asigurând astfel creșterea afacerii pe termen lung.

Pensiunea este funcțională și pregătită pentru desfășurarea activității, primind în permanență un număr ridicat de rezervări atât prin Booking cât și prin site-ul propriu, oferind un cadru ideal pentru dezvoltarea unei afaceri prospere în domeniul turismului și ospitalității.

Contactați-ne acum pentru a programa o vizionare si a discuta detaliile acestei oportunități de investiții într-o afacere profitabilă și bine poziționată în industria ospitalității și turismului.

Amenities

Video

Similar properties

Search again More similar properties